Fietsen in Afrika

Tour d'Afrique van Henk en Louise 2008

Reünie in Canada

Een reactie plaatsen

Begin deze maand opnieuw een soort reünietje, al kun je daar amper meer van spreken, want we waren eigenlijk gewoon op bezoek bij vrienden. Alleen is het wel zo dat we die vrienden in Afrika hebben leren kennen. We waren op bezoek bij Rae en Ursula, of nouja, eigenlijk verbleven we bij Natalia en Jamie, Ursula’s dochter en haar man, in Squamish. Rae en Ursula waren daar ook, net als Jennifer, Rae’s dochter. 

En wat deed iedereen daar? Welnu, Squamish ligt halverwege Vancouver en Whistler, dus in het midden van de Olympische Spelen, zou je kunnen zeggen. Vandaar dat Natalia en Jamie een heleboel bezoek hadden! Squamish wordt bovendien ook het thuis van Rae en Ursula: ze gaan er in de loop avn 2011 heen verhuizen, is de verwachting, en we hebben hun nieuwe huis zelfs al gezien. Het is een prachtige plek aan een inham van de zee, een soort fjord of loch, waar de bergen  meteen uitrijzen – en dus met zowel een skigebied als een grote stad in de buurt!

Ook Henk en ik waren naar de Spelen geweest. Wij zaten in Richmond, dicht bij de Olympic Oval, en hebben veel schaatsen gezien (ja, we waren ook live bij ‘de’ wissel). Dat was hartstikke leuk om een keer mee te maken. En: misschien waren we er zonder de Tour d’Afrique wel niet geweest. Want nu hadden we een extra reden om  naar Canada te willen. En, zo dachten we toen we wegreden uit Vancouver en later uit Rea_en_ursulaSquamish: we zijn hier vast niet voor het laatst.

Op de foto zie je Jennifer, de hond van Natalia en Jamie, Usula, ik en Rae, bovenop de ‘Chief’s peak’, een topje (600 meter) vlakbij Squamish, met een geweldig uitzicht. En een pittige klim was het ook!

We bleken trouwens nog steeds niet over de Tour d’Afrique te zijn uitgedacht of -gepraat. En het was nog steeds hartstikke gezellig en vertrouwd om Rae en Ursula weer te zien. En ook om kennis te maken met hun (ook al zo sportieve) kinderen.

Plaats een reactie