Fietsen in Afrika

Tour d'Afrique van Henk en Louise 2008

Afzien voor beginners in de media

Een reactie plaatsen

Op deze pagina houd ik een overzicht bij van de aandacht in de pers/media voor Afzien voor beginners, in chronologische volgorde.

23 maart, de dag van verschijnen: aankondigingen op de website van uitgeverij Totemboek ( http://www.totemboek.nl ) en via Totemboeks Twitter en Hyves en ook in de zojuist verschenen aflevering van Leven, op p. 5 (met foto):Levenafzienbeginners_2 

Ik Twitter zelf ook rond het verschijnen van het boek: http://twitter.com/LHCornelis en natuurlijk komt Afzien voor beginners ook aan de orde op mijn zakelijke weblog, staat het op Henks weblog en op forums waar ik zelf actief ben, zoals dat van Schrijven Online. Hieronder verder alleen anderen!

Leuke aankondiging op de site van mijn vorige fietsclub, FC Trappist: http://www.fctrappist.nl/cms

26 maart: interview met Overschiese Krant; komende woensdag in de papieren krant.

28 maart: berichtje op Boekennieuws-hyves.

29 maart: klein stukje en link op Reisverhalen Startpagina.

30 maart: als boekentip: http://www.benbboeken.nl/tips/ en links op de site van Hejatours en op de Fietsvakanties Startpagina.

31 maart: leuk stuk in Vlissingse Bode (klik erop voor een grotere letter) en een nieuwsbericht op OnsOverschie.

1 april: schitterend artikel in de Fiets van april (het tijdschrift, niet op de site), over twee pagina's, met foto's en een fragment uit het boek. Hier een pdf van dat artikel 

2 april: via de site van uitgeverij Totemboek is nu een hoofdstuk (het tweede) te downloaden.

7 april: op site en papier in de Echo, met foto met de wind in m'n haar hier achter ons huis.
(het stukje in de Echo is opgepikt door http://cairo.startpagina.nl/nieuws/)

10 april: vermelding in reis/fiets-bijlage van de Volkskrant.

14 april: vermelding op site Josephina Vrijdaghs (Artist Way), met citaat.

21 april: posting op het Ride with Rose weblog (erg leuk – Rose schrijft dat ze herkent wat ik schrijf, maar ik herken op mijn beurt ook weer wat zij schrijft, en ze heeft gelijk dat het verschil tussen door Afrika fietsen en een ritje op de Veluwe helemaal niet zo heel groot is). De post is op 24 april doorgeplaatst naar Regionieuws24.

23 april: hele pagina in Oase Magazine met een fragment uit hoofdstuk 2.

29 april: interview in Mare, de universiteitskrant van Leiden, waar ik op dit moment werk. Met foto en routekaart. De papieren versie is erg mooi, met een grote foto.

30 april: stukje in Delftse Post (waar we een 'Delfts stel' genoemd worden, terwijl we alleen maar bij een Delftse fietsclub fietsen, maarja – de tekst is verder letterlijk overgenomen, alleen in iets andere stukjes gehakt – en dus een andere kop erboven. Wel leuke foto: Delftse clubshirt prominent!).

5 mei: stukje in De Faam, een huis-aan-huisblad uit Vlissingen.

Half mei: het boek staat nu ook op Boekenmijn, al is het daar wel iets uitgerek. En het is ook te koop via  boekwinkeltjes.nl en de webshop van Oase Media. Ook is het vermeld in nieuwsbrief van de Fietsvakantiewinkel (per e-mail). Afzien vooor Beginners is ook in hun webwinkel te koop en doet het daar erg goed!

13 mei: stukje op weblog over Ethiopië, overgenomen uit De Echo.

Eind mei: gastcolumn op de website van Cycletours, een bewerkt stukje uit hoofdstuk 4.

2 juni: In Sporta Magazine staat een column van Marc Van den Bossche's over Afzien voor Beginners. Van den Bossche is filosoof, fietser en schrijver van het verwante boek Wielrennen. Van den Bossche is bezig met een ambitieuze sponsortocht tegen kanker en hij legt in zijn column dan ook de relatie tussen het vrijwillig gekozen lijden dat in mijn boek centraal staat, en de veel grotere 'uitdaging' van kanker. Mag je 'afzien' wel lijden noemen? Als iemand zich op basis van mijn boek die vraag stelt, dan denk ik: wauw, dan heb je het goed gelezen en begrepen, zeker het slot. Ik ben onder de indruk, en erg blij met het stuk. Ik hoop er op dit blog binnenkort meer van te kunnen laten lezen.

Ook net verschenen (ik weet niet precies wanneer): het clubblad van bevriende wielervereniging De Hoekse Renners, met daarin het persbericht (zie de website van de Hoekse Renners).

4 juni: aankondiging in Fietssport Magazine, het blad van de NTFU (p. 8). 

8 juni: ik ontdek twee nieuwe vermeldingen op internet, namelijk op het Literatuurplein en als voorbeeld bij de betekenis van het woord afzien op een woordenlijst.  

15 juni: u
itgebreide vermelding op de Vrouw & Fiets website, met link vanaf de homepage.

13 juli: prachtig stuk (interview met mij) op de website van het Humanistisch Verbond. Ik vertel daar ook over de ziekte en dood van mijn moeder – anders dan wat in het boek terecht is gekomen. Het is zo heel persoonlijk geworden, en het gaat ook wat nadrukkelijker in op de levensbeschouwelijke/filosofische kant van het boek dan de meeste fietspublicaties (natuurlijk).

26 juli: vermelding in de nieuwsbrief van de Tour d'Afrique. (nu de goede – hier was eerst iets misgegaan; mijn gepikeerde blogpost daarover heb ik inmiddels verwijderd (-; ).

Half augustus: aankondiging in de rubriek 'Reiswijzer' van het septembernummer van Plus Magazine.

Eind augustus: aankondiging in Op Pad (nr. 6, p. 13).

Eind oktober: ik ontdek net een online recensie van Hans van der Veeke die ik nog niet eerder had gezien, ik weet niet hoe lang hij er al staat.  Wel heel positief, op de eerste alinea na – vreemd dat iemand het zo gek vindt dat je voor een 'gepersonaliseerd' exemplaar meer moet betalen, volgens mij is dat gebruikelijk. In de praktijk heb ik trouwens nog nooit geld gevraagd voor signeren. Maar goed, verder vind ik het wel een leuke recensie, en ben ik vooral blij mét nog een recensie, want de meeste dingen van hierboven zijn aankondigingen, en ik ben wel benieuwd juist wat lezers ervan vinden.

Half november: net is verschenen het boek Sport als levenskunst van Marc Van den Bossche, met daarin opgenomen de column die hij schreef in Sporta Magazine over Afzien voor Beginners (zie hierboven bij 2 juni). Geen nieuwe tekst dus, maar ik ben er wel trots op en blij mee dat mijn naam en boek in dit prachtboek voorkomen!

Tweede kerstdag: ik was op de radio in 'Katholiek Nederland' (RKK Radio 5), over het thema 'Meer mens' – een erg mooi interview, met daardoorheen gemixt 'Do they know it's Christmas'.

Er  staat nog steeds wat op stapel, al is het nu met grote tussenpozen. Als je iets tegenkomt wat ik heb gemist, laat het me even horen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s